Monday, 15 November 2010
Sardine Puff
Salam semua.... haaaa tgk entry puff lagi.. bak kata Kak Nor dah dpt pastry asyik nak main je kan.... mmg betul.. sebelum ni sue buat sosej.. kali ni sardin lak... ni Bfast kami 3 beranak ahad baru ni....haa tgk.. kembung2 puff tue... CMG pesan suh bukak kipas oven tu... mmg best la.. rangup jek..bentuk kat atas ni pun sue tgk cara CMG buat.... cuma sardin tu sue buat simple2 jek.. sbb smlm ada lagi tempahan masuk.. mgu ni Alhamdulillah rezki...terima je la kan...k kite layan resepi yg simple ni :
Bahan-bahan :
Pastry Kawanku
Sardin cap Ayam
3 biji bawang kecik *
2 biji bawang putih *
2 sudu cili kering kisar
2 tangkai lada kecik *
* potong dadu
Cara:
1) Panaskan minyak..tumiskan cili kisar dan kemudian masukkan bahan yang dipotong dadu.
2) Masukkan sardin yg tekah dihancurkan..sos nya tak diambil.
3) Masak hingga sedikit kering.. dan inti tersebut buleh la masukkan dalam pastry mengikut kretiviti masing-masing....
4) Sapukan kuning telur, bakar dapa suhu 190C selama 20 min. On kan kipas.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment