Thursday, 6 June 2013

Doa adalah SENJATA MUSLIM...



Ya Allah, Ampunkanlah dosoaku,dosa suamiku,dosa kedua ibu bapaku, adik beradikku,anak-anakku serta muslimin dan muslimat.
Aku memohon dariku, Kau panjangkanlah umurku semoga aku dapat bertaubat dan beribadat kepadaMu.

Ya Allah, Kau peliharakanla akidahku.. jadikanlah keluargaku keluarga sakinah dan diberkati olehMu.

Ya Allah, Kau lembutkanla hati anak-anakku supaya mereka sentiasa beribadah kepadaMu dan menjadi saham akhiratku nanti.

Kau murahkanlah rezekiku..rezeki keluargaku dan muslimin dan muslimat semoga kami sentiasa mengunakan segala rezeki kami ke arah kebaikkanMu.

Amin ya Robbal A'lamin....

Friday, 24 May 2013

Lelaki Gagah??




Bukan perempuan sahaja yg perlu membelai diri dan menjaga kesihatan..tetapi kaum Adam juga perlu menitikberatkan kesihatan secara berpanjangan...
Pada masa kini, cara pemakanan amat mempengaruhi tahap kesihatan kita..pergaulan bebas.,merokok boleh menjatuhkan moral dan stress dikalangan mereka yg sudah bkerja. 
Shaklee kali ini memperkenalkan set khas utuk mereka yg menjaga kesihatab..

Set ini terdiri drpada Omega guard dimana minyak ikan yang kaya dengan DHA. Salah satu

Manfaat Omega Guard adalah:
1) Membakar kalori
2) Melindungi jantung
3)Memberi kecergasan fizikal dan kecerdasan minda
4) melindungi sendi sendi

5) Mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA, dan lain-lain
6)Membantu dalam mengurangkan risiko penyakit jantung

Manfaat VITAMIN  E:
1) Mencantikkan kulit
2) Eraksi lama
3)Dapat memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma
4)Merangsang keinginan SEKS.. Meningkatkan hormon testosteron
5)Menghalang radikal bebas daripada merosakkan ovum dan sperma

Manfaat Zinc
1)Membantu meningkatkan kualiti sperma
2)Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat
3)Membantu dalam mengurangkan potensi mendapat kanser prostat atau pembesaran prostat
4)Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik
5)Mencecah masalah mati pucuk
6)Mengelakkan masalah keguguran rambut
"Zinc adalah khazanah lelaki"
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil, kiraan sperma yang rendah dan kemerosotan fungsi seksual,

Wednesday, 22 May 2013

TENAGA UNTUK KELUARGA



Produk Shaklee ini merupakan produk yang sesuai untuk memberikan tenaga bagi seisi keluarga. Bulan Ramadhan semakin hampir. Ramai dikalangan kita yang berpuasa sunat. Tenaga diperlukan terutama kita yang bekerja disiang hari. ESP adalah sgt sesuai untuk golongan dewasa dan Meal Shakes untuk kanak-kanak dan juga dewasa.

Kenapa ESP?
Soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetik (Non-GMO). Protein soya Non-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.Program ini memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, yakinlah dgn shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti

Produk2 GMO boleh menyebabkan alergy, toxic, potensi kanser. Lagi2 zaman sekarang ni.. produk2 GMO mmg dah makin banyak di pasaran sbb tu mcm2 penyakit sekarang.. contoh yang paling glamor adalah penyakit berkaitan kanser dan allergic.. tu mmg common laa kann..Antara makanan yang tinggi potensi GMO adalah jagung dan soya.. Oleh sebab tu ,,kalau you all nak beli protin dari sumber soya.. pastikan you all baca dulu labelnya, pilih produk yg berlabel NonGMO 
 

Manfaat ESP

❥MILKBOOSTER kepada ibu yang menyusukan bayi
❥Memberi tenaga (terutama ibu menyusu)
❥Mencantikkan kulit (gebus gitu)
❥Mengelakkan payudara kendur
❥Menganjalkan kulit
❥Untuk kesuburan
❥Perut rasa kenyang (sesuai untuk kuruskan badan dan juga ibu-ibu yang nk ganti puasa)
❥memudarkan STRETCH MARKS dan parut jerawat

 Jadi, sesiapa yang ingin tenaga berpanjangan sepanjang berpuasa , bolehlah mengambil ESP.

Meal Shakes
 

Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.


Apa istimewanya Mealshakes?
  • Dapat meningkatkan selera makan anak
  • Meningkatkan sistem imun anak, jadi anak jarang dijangkiti demam atau selsema
  • Jika anak demam / selsema, lazimnya lebih cepat sihat dari biasa
  • Dapat mengurangkan eczema di kalangan kanak-kanak mahupun dewasa
  • Mencantikkan struktur kulit
  • Meningkatkan kesihatan dan kecergasan
 
JOM PAKAT ODER. UNTUK HARGA ISTIMEWA 
SMS/Whatsapp 016 9622653 SURAYA


Tuesday, 14 May 2013

Jana pendapatan bersama Shaklee

Assalammualaikum...

Hari ini semua warga Shaklee tersenyum sampai ke telinga..wahhhh mana tak nya..masing-masing dapat 3 4 5 6 angka...percaya tak???. Macam tak percayakan tapi hakikatnya memang betul..

Alhamdulillah..dapat merasa nikmat yang diberi olehNya..usaha tangga kejayaan...

Bulan pertama sudah peroleh 3 angka..misi seterusnya 4 5 6 angka..insyaAllah..

Tekad dan semangat yang kuat misti ada dalam diri ini..siapa nak kasi di tengah bulan bonus masuk..

Jom join group kami. Kami dibimbing oleh Mentor yang sangat berdedikasi..mostly every month group kami akan naik rank..

Strategy kami sangat bagus untuk marketing dan sales..

Jika berminat jom sms/whatsapp
016 9622653. Kami akan guide anda sehingga berjaya..

Keputusan ditangan anda. Anda yang mampu mengubahnya..jom jana pendapatan dengan Shaklee..

Friday, 3 May 2013

Chewable Vitamin C



KENAPA KITA PERLUKAN VITAMIN C?

Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan sistem kekebalan tubuh. Keupayaan daya tahan tubuh kita akan menurun jika kita aktif beraktiviti tanpa disertai pola makan yang sihat dan teratur. Daya tahan tubuh yang terganggu juga diakibatkan oleh serangan radikal bebas yang datang dalam bentuk pencemaran udara dari asap kenderaan bermotor dan asap rokok.

Vitamin C sebagai antioksidan selain dapat memperbaiki sel tubuh dan jaringan kulit yang rosak akibat radikal bebas. Untuk merawat kecantikan, Vitamin C memainkan peranan penting dalam melancarkan peredaran darah sehingga kulit nampak lebih segar. Vitamin ini juga akan merangsang pembentukan kolagen kulit dan menjaganya dari kerosakan. Vitamin C memiliki sifat sebagai water holder (menyimpan air) sehingga mampu menjaga kelembapan kulit dan mencegahnya dari kekeringan.

Jika kita makan vitamin C secara konsisten, ia dapat melambatkan proses penuaan, menghalus kulit, sekaligus menghambat enzim tirosinase iaitu enzim yang bertugas membantu pembentukan pigmen di kulit. Jika proses pigmentasi terhambat, kulit pun akan kelihatan lebih bersih dan cerah.

Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?

*Mudah tertekan (stress)
*Kulit sangat kering dan bersisik
*Tapak kaki keras dan kasar
*Luka lambat sembuh
*Mudah selesema atau bersin
*Wajah tampak lebih tua berbanding umur (Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen)
*Mudah mendapat ulcer
*Mudah demam
*Penyakit skurvi



Credit to Redcomelmall









Nak membuat pesanan boleh call/sms 

016 9622653 suraya





atau boleh menggunakan id 918850 untuk mendapatkan harga istimewa
 

Posisi Penyusuan Bayi

Tips penting utk ibu-ibu yg menyusukan bayi mereka :)

Jika ibu menyusu di posisi duduk, jgn bongkokkan badan anda sebaliknya ampu bayi anda ke payudara anda. Ini dpt mengelakkan ibu daripada mendapat sakit belakang.

Pastikan kepala & seluruh tubuh bayi mengadap ibu dlm keadaan selari. Ampu kepala, bahu & punggung bayi supaya aliran susu lancar masuk ke perut bayi & tidak tersekat di kerongkong bayi.

Pastikan mulut bayi memenuhi kawasan areola & hidung & dagunya bersentuh dgn payudara anda.

Jika ibu melakukan teknik menyusu yg salah, ini akan menyebabkan payudara ibu berasa sakit & bayi tidak puas menyusu.

Jgn sesekali hanya memalingkan kepala bayi sahaja ke arah payudara ibu, ini kerana perbuatan tersebut akan menyebabkan kerongkong bayi tersekat & tersedak susu. Jika anda tidak percaya, cuba anda minum air di dalam botol air, di mana tubuh anda mengadap ke hadapan & kepala anda berpaling ke kanan. Pasti anda merasa tidak selesa dgn posisi tersebut. :)

Usah fikir dua kali....Susu ibu superb!!!!

Salam Jumaat yang penuh barakah.

Susu ibu..perlukah anda berfikir dua kali untuk memberi kepada si manja???? Naluri ibu mengatakan tidak kerana zuriat yang dikandung selama hmpir 10 bulan perlu disusui  dengan susu terbaik di dunia..

Rezki Allah SWT berikan kepada kita kaum hawa cukup istimewa.Ganjaran pahala juga diberikan..

Susu ibu penuh dengan zat berkhasiat...konsep deman and supply perlu diterapkan bagi membanyakkan pengeluaran susu..penyusuan secara terus dengan bayi lagi sangat membantu..

Ibu perlu menyusukan anak 1jam selepas dilahirkan bagi merangsang pengeluaran susu..

Supplement seperti Shaklee dan tradisional Milkbooster juga perlu bagi memberi tenaga kepada si ibu dan membantu memperbanyakkan susu..

Usahlah anda berfikir dua kali..capailah peluang anda..keakraban anda dan si manja lebih erat..

Saya SID 918850 boleh membantu anda..

Thursday, 2 May 2013

Vivix

May 2013 promotion...

Sms for special price or use my id 918850...grab it now!!!!

Wednesday, 1 May 2013

Shaklee??? Mahal ke??

Assalammualaikum...

Salam hari pekerja...ramai yg amik kesempatan gi jalan bawak famly tersayang....

Ni sue nk cite sal produk shaklee..khusus yg bab kesihatan....

Produk ni dah lama..so zaman kecik dulu pernahla tgk..pastu mak mentua n arwah bapa mntua mmg pakai..
Nak di jadikan cerita, bersalin baru ni ceaser so mmg x amik lansung jamu...n search punya search jumpa produk shaklee..nak cuba tapi mahal ke...sbb produk dah glamer kan...yang pakai pun glamer..Oprah,Mizz Nina,Ayu Raudhah.....

Beli lah set trial..emmm ok murah la kan sbbnya nama trial pack...n last hajat nk beli set..Wow!!! Mahalnyaaaaa....

Opssss tidakkk nanti dulu...bukan mahal..cer tengok kuantiti vitamin tu..700biji..330biji..180bijim..ni tahan berpa lama kak???? 2 -3bulan...

Owhhh!!!! Yerlaa..bila satu vit mkn satu biji..kalo ada 120 da 4 bln kan..cth harga 60..bahagi 4..sebulan baru 15 ringgit je...MURAHHHKANNN!!!!!

SO jangam takut nak membeli produk Shaklee ni..jgan takut bertanya..kerana kami sentiasa memberikan yg terbaik untuk anda..konsultasi eksklusif..nk tanya smpai bila bila pun boleh
..

Jom like fb Iman Healthy Lifestyle...
Sms /whatsapp 016 9622653
Suraya.

Kalo nk beli dgn harga murah or jadi ahli..boleh juga guna id 918850

Thursday, 25 April 2013

Testimoni ESP

Assalmualaikum kepada pembaca blog sekalian..ESP Shaklee mmg produk yg paling laris..bila di combine dgn vitamin yg lain..hasil nya amat berkesan..

# ESP + GLA - UNTUK KULIT
# ESP + ALFAFA - MILK BOOSTER
#ESP+ OMEGAGUARD+LECITHIN -SET KURUS

Ok di atas ni sebahagian je..bnyk lagi khasiatnya....

Ni sue sertakan testimonial kawan sue yg baru je guna dlm seminggu lebih..beliau alegik kerongsang..selepas mengambil esp..beliau dah xde masalah lagi..

Nak tau lagi..meh like fb Iman Healthy Lifestyle..

Pm /sms 016 9622653
Kalau nk harga ahli..boleh guna id Sue 918850...call Shaklee..n boleh trus pos ke rumah anda...

Cara penyediaan EBM

ASSALAM.....

Ramai ibu-ibu yang masih tercari-cari bagaimana cara untuk penyediaan ebm..

Penyediaan ebm ni khas untuk ibu yg bekerja..mcm sue..hari-hari dul ngendong beg titisan emas...

Ok.basic nya kita misti ada pump,ice pack,cooler beg dan storage bottle..

Kita seharusnya kerap pam...sebolehnya 3jam sekali..kekerapan pam menunjukkan demand yg bnyak..bila demand bnyak supply pun banyak..ingat tu!

Bila dh dapat hasil titisan emas..boleh la simpan delm cooler beg..satu hari cthnya dpt 4 btl..bila suhu dh sama..kita boleh campurkan dia dlm plastic storage..ingat APABILA SUHU DAH SAMA...

Dan akhirnya kita boleh simpan kat feezer...untuk dijadikan stok..

Kat sini, sue sediakan gambarajah penyedian ebm.

NAK KUMPUL STOK? SUSU BERKURANG??? ANAK MERAGAM?

Sue akan terang caranya..
Like fb Iman Healthy Lifestyle
Pm / sms 016 0622653

Anda penat..meh sini nak cite.

Assalammualaikum....

Muka ada senyummmmmm....ye la hari ini hari  gaji bagi kakitangan awam n glc...penat lelah kita bekerja untuk company n negara kita...tapi pernah tak kuta reward untuk diri kita??????

Penat kat keje...balik umah pun kene keje lagi..walaupun berlainan task nya...kita akan terasa penat,stress dan tu yg menyebabkan kita melenting kalo anak buat sepah n bising..

Sue pun bekerja..berulang dari seremban ke KL...pagi lagi dh keluar umah..sampai umah dah nk maghrib...

Tapi sekarang tgh sibuk nk mengecikkan badan ni..pas maghrib sempat lagi bersenam ngn cik abang..tak penat ke???

Kita ada rahsianya...supplement shaklee..khas untuk kita yang bekerja n mudah cepat penat..

Untuk slimming set..sue amik lecithin..esp untuk tenaga ,selain itu utk penyusuan dimana sue masih menyusukan aisyah.dan tak lupa ostematrix utk tulang dan b complex untuk hilangkan stress..

Tak mau stress..nnt susu merundum..x mau stresss nnt murung..x mau stress nnt cpt tua..hihi..

Senyumm..nyatakan budget anda..kami boleh consult...

Like fb Iman Healthy Lifestyle..
Pm/sms 016 9622653 suraya

Monday, 22 April 2013

Susu saya dah banyak.....Anda bila lagi???

Masalah susu kurang?? Stok tiada??

Testimoni dari pelangan kami..
Hanya mengunakan Esp+alfafa+ostematrix
Kombinasi mantap...

Set mampu milik..

Kami akan memberikab konsultasi berterusan.

Sms 016 9622653 suraya